Geschiedenis van Mon Bazar

Ik ben opgegroeid in België en studeerde af aan de Hogeschool te Antwerpen als studente bedrijfsmanagement. Wilde eigenlijk binnenhuis architectuur studeren want dat was en is nog steeds m’n passie.

De naam van Mon Bazar heb ik zelf verzonnen, inmiddels bijna 10 jaar geleden. Op z’n plat Vlaams noem je rommel ” bucht of bazar “. Als meisje vond ik het altijd leuk om ” grootvuil” dat langs de weg stond op te halen om te kijken wat nog bruikbaar was. Zo werd “Mon Bazar” in het leven geroepen ! De eerste jaren van MON Bazar werden gevuld met het maken, samen met mijn vader, van recycled tafels etcc en de manden deed ik als aanvulling erbij omdat de manden ook een recycled product is.

Na aantal jaar ben ik gestopt met de meubels en ben ik de fairtrade rieten manden blijven verkopen via de inmiddels goedlopende webshop die aankomende december 2023 zijn 10 jarig jubileum gaat vieren 😁🥳.

Het logo heb ik samen met mijn dochter ontworpen . Stiekem hoop ik dat zij het stokje van m’n webshop gaat overnemen. We gaan zien wat de toekomst brengt.

Waarom Afrikaanse manden en mooie katoenen vloerkleden

Dat komt door mijn grote voorliefde voor alles wat zuiders is. Moorse en etnische designs, warme kleuren, vrolijkheid en het gevoel heel dicht bij de natuur te staan.

Op een dag was ik weer in Frankrijk aan het rondstruinen op de markt. Daar zag ik steeds die mooie rieten tassen en manden. Ik was op slag verliefd. Haastig ben ik op zoek gegaan naar een importeur en die vond ik ! Inmiddels 10 jaar later, zijn de manden nog steeds prachtig. Ze passen ook goed bij mijn levensvisie.

DeAfrikaanse manden zijn gemaakt van gedroogd riet en omwoven met recycled plastic. Zo dragen we bij aan een beter leven in Senegal. Daar word ik blij van.

De 100 % katoenen en wasbare vloerkleden van Lorena Canals kwam ik afgelopen maand tegen op een beurs. En toen was het weer raak. Ik was weer  op slag verliefd. Deze kleden zijn gemaakt van Fairtrade katoen zonder kinderarbeid !! Dus een eerlijk en gerechtvaardigd product. De filosofie van Lorena Canals past helemaal bij mijn levensvisie !