Geschiedenis van Mon Bazar

Ik ben opgegroeid in België en al heel jong had ik een passie voor alles wat met binnenhuis architectuur te maken had. Voor mij persoonlijk geldt creativiteit voor hergebruikte meubelen en oud hout. Waarom alles nieuw kopen als de kringloopwinkels uitpuilen van prachtige tweedehands meubelen?

Daarnaast kan je ook een hoop uit de natuur halen ! Dat is mijn tweede passie. Hardlopen door de duinen en de bossen en op zoek naar mooie stukken hout …. daarna een bakje koffie. Puur genieten.

De naam van Mon Bazar heb ik zelf verzonnen, 5 jaar geleden, toen ik samen met mijn vader  mijn eigen hergebruikte meubels maakte en verkocht. Op z’n plat Vlaams noem je rommel ” bucht of bazar “. En zo werd “Mon Bazar” in het leven geroepen ! 5 jaar later ben ik nog steeds super trots op mijn inmiddels opgerichte webshop.

Waarom Afrikaanse manden en mooie katoenen vloerkleden

Dat komt door mijn grote voorliefde voor alles wat zuiders is. Moorse en etnische designs, warme kleuren, vrolijkheid en het gevoel heel dicht bij de natuur te staan.

Op een dag was ik weer in Frankrijk aan het rondstruinen op de markt. Daar zag ik steeds die mooie rieten tassen en manden. Ik was op slag verliefd. Haastig ben ik op zoek gegaan naar een importeur en die vond ik ! Inmiddels 5 jaar later, zijn de manden nog steeds prachtig. Ze passen ook goed bij mijn levensvisie.

DeAfrikaanse manden zijn gemaakt van gedroogd riet en omwoven met recycled plastic. Zo dragen we bij aan een beter leven in Senegal. Daar word ik blij van.

De 100 % katoenen en wasbare vloerkleden van Lorena Canals kwam ik afgelopen maand tegen op een beurs. En toen was het weer raak. Ik was weer  op slag verliefd. Deze kleden zijn gemaakt van Fairtrade katoen zonder kinderarbeid !! Dus een eerlijk en gerechtvaardigd product. De filosofie van Lorena Canals past helemaal bij mijn levensvisie !